FANG KRABBER - OG SPIS DEM

“HVAD SKAL VI LAVE?”

Hvis du har lyst til at lave noget med din kæreste, mand eller dine børn, så kommer her en lille anbefaling.

For måske i ligesom mig nogle gange får spørgsmålet “Skal vi ikke lave et eller andet?” “Hvad skal vi lave i weekenden?”. Måske pengene ikke er så store, måske der ikke lige går noget specielt godt i biografen og måske i har fået købt nok ting i Ikea. Uanset hvad, så er der næsten altid noget hyggeligt man kan lave i naturen. Hvis du ikke er naturmenneske, fair nok, read no further.

Hvis du elsker naturen er det bare på med Der-findes-ikke-dårligt-vejr-kun-forkert-påklædnings-attituden. Her kommer nogle forslag til hvad du kan bruge din fridage på, selvom det skulle småregne og være overskyet.

Gratis guidet ture i nature

Svampejagt-kan-se-spises
For mange ved måske ikke at der findes en hel kalender med arrangementer, og ofte gratis arrangementer, som foregår i naturen. Her snakker vi ikke bare et kort over ruter, men deciderede guidet ture med naturvejledere. Da vi er i september, er der lige nu mulighed for en lang række ture ud og plukke svampe med naturvejledere, som fortæller hvilke der er spiselige og hvilke der ikke er. I kan finde kalenderen med arrangementer over hele landet, på Danmarks Naturfredningsforening’s hjemmeside her. Jeg er selv svært glad for svampe, og drømmer allerede om at finde en håndfuld kantareller og stege dem i smør.

Cykeltur/gåtur ud og finde gratis frugt

discovery
Hvis der ikke lige skulle være nogen arrangementer de dage hvor det er aktuelt, er der også mulighed for at lave sin egen lille udflugt. På hjemmesiden Sanker.dk kan man nemlig finde et kort over bær, frugt, urter og meget mere, som man frit kan plukke. Dette er både på offentlige stier, men også private som eksempelvis har frugttræer de ikke selv udnytter.
Så det er jo bare at arrangerer en dejlig gå eller cykeltur, plukke æbler og hassel nødder, og så hjem og få bagt en lækker tærte som kan nydes til en god film. Selvom det skulle være på en lidt våd efterårsdag, er det bare skønt at man har været ude og få frisk luft, og så ellers bare hjem og hygge på sofaen med friskbagt kage og varm te.

Shelter tur  

img_6791 shelter-00005
I Danmark er der restriktioner på hvor man må slå telt op, men heldigvis kan man nemt finde shelter som er helt gratis at benytte. Nogle skal dog bookes. Jeg bruger en app, men ellers kan man på Naturstyrelsens hjemmeside finde de forskellige shelter pladser. Selvom det skulle være for koldt til overnatning, kan de stadig bruges til en hyggelig tur ud og lave bål. Her kan man ofte læse om shelterpladser, hvorvidt der er bålplads, og om der er brænde til rådighed. Jeg syntes det er super hyggeligt bare at komme ud og slappe af med lidt mad på bål. Det behøves ikke være besværlig mad. Man kan jo lave en salat hjemmefra, tage salt og peber med, købe nogle tortilla wraps og en dressing, og så ellers stege noget kød til at komme i (Her er min favorit stegt flæsk).

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FANG KRABBER - OG SPIS DEM