HAVTORNE SIRUP

FANG KRABBER – OG SPIS DEM

I søndags skulle manden og jeg have været aktive, men grundet for meget Rosé lørdag, var vi lidt langsomme i optrækket. Men, vejret var godt, så hvad kunne være bedre end at gå ned til standen og fange krabber? Der er rundt regnet 8.000.000.000.000 krabber i de danske have, så chance skulle være der.

Men det var ikke for at lave ræs. For noget tid siden kunne man være kommet med på et Spis Naturen arrangement hvor man kunne lære at tilberede helt almindelige strandkrabber. Jeg kom ikke med, men det inspirerede mig til selv at prøve. Så jeg fandt en opskrift på Arla’s hjemmeside. Og jo, man kunne naturligvis finde en mere fancy opskrift, men jeg er stor tilhænger af bare at holde det simpelt. På den måde blev det heller ikke dyrt, fordi vi kunne lave retten med ting vi stort set havde i forvejen.

14331010_10153755835241689_323199471_n
Krabberne får den fineste røde farve efter de er blevet kogt.

Det værste var nok at skulle komme de små krabber ned i dødsbaljen af en kogende gryde.  Vi havde fanget 9 styks, som var semi store, og ændrede lidt på mængderne som i kan se herunder:

2ce8bfa0-27fe-4ac3-a3b2-404c8c5312e1

2 liter vand
10-15 friskfangede levende krabber
8 g smør
1 hakkede løg (ca. 50 g)
2 tomater
2 små hakkede fed hvidløgsfed
1 spsk koncentreret tomatpuré
1 tsk delikatessepaprika
1 dl æblejuice
½ liter vand
1 dl fløde
1 spsk friskpresset citronsaft
groft salt
friskkværnet peber

Her er fremgangsmetoden til suppen. Vil sige at jeg var meget skeptisk omkring smagen, inden suppen blev kogt ind og fik fløde, salt og peber. Inden det smagte det slet ikke af andet end vand og lidt tomatpure. Men jeg lover, det blev en virkelig lækker skaldyrs suppe, med en masse smag.

1. Kom krabberne direkte ned i det spildkogende vand og lad dem koge i ca. 3 min. (De dør på sekundet de rammer vandet. vi kom 3 i ad gange, kogte dem og gentog, for at sikre vandet ikke blev for nedkølet)

2. Brug en stor kniv til at skære krabberne i kvarte. Hak løg og hvidløg. Tag indmad ud af tomaterne (skal bruges) og hak kødet til tern og kom det i en skål til servering.

3. Smelt smørret i en tykbundet gryde og steg løg, hvidløg og de hakkede krabbestykker ved jævn varme i ca. 5 min.

4. Tilsæt tomatindmad, tomatpuré og paprika og steg i yderligere ca. 1 min.

5.  Kom æblejuice og vand i gryden og kog ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Sluk for suppen og lad den trække i ca. 20 min.

6. Sigt suppen og kasser krabbeskrog og grøntsager.

7. Kog krabbefonden ind til der er ca. ½ liter tilbage. Kom piskefløde, citronsaft, salt og peber i suppen, varm den igennem under omrøring og smag til med salt og peber.

Vi spiste det med tomat ternene, og det mættede faktisk okay. Hvis jeg skulle lave det som hovedret ville jeg nok tilføje brødcrutoner, krebsehaler/rejer og eventuelt nudler som Arla også foreslår.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HAVTORNE SIRUP