TRENDS: MAISON ET OBJECT 2016

HAVTORNE SIRUP

Hostet_havtorn

Igår nød jeg en eftermiddags tur ude på en af stierne tæt på hvor jeg bor. Jeg havde taget et par handsker, en pose og en saks med. Jeg var på jagt efter havtorn. Og nej det her bliver ikke et “se hvor kompliceret mad jeg kan lave” indlæg. Men vi har udsigt til et par dejlige sommeraftener, så dette er blot et tip til en lille hyggelig aftenaktivitet.
Og nu tænker du måske “Det er meget fint, men hvor finder jeg lige de bær??”

Hvis i opretter en profil på “Fugle og natur” kan i søge på et kort, og se steder hvor eksempelvis havtorn er blevet fundet af andre. Her er et eksempel på forekomsten af havtorn nær Århus.

kort

Men nu til opskriften på det sirup. Det lyder fancy, og jo jeg følte mig da ret Claus Meyer da jeg stod der og plukkede mine hænder til blods på havtorn. For havtorn er en lille djævle plante med lange torne, og bær det ikke virker som om den vil af med. Jeg har aldrig smagt havtorn, og det er kun fordi der tilfældigvis gror en stor busk i nærheden at jeg besluttede mig for at lave noget med dem. (Der er lidt, surt/sødt æble over dem)

Alt du skal bruge er:
4½ dl Havtorn
4 dl sukker
3 dl vand

Jeg klippede nogle grene af, og fik bærrene klippet af med en saks da jeg kom hjem. Derefter skyllede jeg dem i et dørslag og kom dem i en gryde med sukker og vand. Såre simpelt. Eller, mit kogte naturligvis over da jeg kiggede væk, men var heldigvis ikke ødelagt. Bagefter hældte jeg det hele gennem et dørslag og moste bærrene så den sidste saft kom med, og til sidst kom massen gennem en nylonstrømpe tilbage i gryden. (Man kan her med fordel nøjes med at bruge en fin si)
Og bom, så blev det kogt ind til en tyk sirup. Det tog mig lidt tid at koge ind, men jeg tjekkede løbende hvordan konsistensen blev når det lige blev kølet lidt af på en ske (for ikke at ende med en kæmpe bolche).

Jeg har min sirup i et gammet Peanut Butter glas, som jeg rensede og skoldede.

I kan se opskriften jeg brugte her

Havtorn-Gastrik
Jeg skal bruge min sirup i dag, oven på en gang pandekager med vanilje is.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TRENDS: MAISON ET OBJECT 2016