BIENVENUE

Verner i Velour

Verpan_stol-430_ BLUE-p

Det skal ikke være nogen hemmelighed at Verner Panton er en af mine absolutte ynglings designere. Ikke kun på grund af hans designs, men også fordi han turde at stikke ud fra mængden i sin tid.

Verner var og er mega sej i mine øjne, og i år ville han være blevet 90 år. I den anledning har Verpan udgivet en håndfuld designs i moderne farver samt genoptage produktionen af serie 430 stolen designet i 1967. And I’m in love!
Stolen er en af de eneste, hvis ikke den eneste, han nogensinde lavede med fire ben, hvilket også gør denne stol unik.

Jeg er især vild med udgaven i grøn velour, som også er super moderne lige nu. Jeg ville dog ønske de havde beholdt det originale stel i blank stål. Bordet i serie 430 syntes jeg er super lækkert og enkelt, og vil passe godt i mange forskellige sammenhænge. Jeg har dog ikke kunne finde bordet hos en dansk forhandler.

Stolen koster 4.595 kr. hos Designfund

Bordet koster 1.945 $ (omkring 13.000) hos DanishDesignStore

4 forskellige udgaver: 
Mørkegrå (Hallingdal)
Lysegrå (Hallingdal)
Mørkegrøn Velour
Mørkegrå Velour

Verpan har også valgt at opdaterer 2 af mine all-time favoritter, Barboy og Globen. Jeg er vild med opdateringen af Barboy, men vil nok stadig holde mig til den helt klassiske Globe.

Barboy koster 1.770 $ (omkring 11.800,-) hos DansihDesignStore
Globen koster 2.935 $ (Omkring 19.500,-) hos DanishDesignStore

Priserne på disse møbler er naturligvis høje, og til dem der ligesom mig ikke har lige det budget, har Verner også lavet designs som er til at komme i nærheden af. En af dem er min egen Verner Panton favorit. Det er en lille lampe med det meget passende navn Lampetit. Jeg er vild med det helt firkantede, tyngden, materialerne og de mange måder man kan stille eller hænge den. Den kan fås i orange, rød, sort og lysegrå.

Lampetit koster omkring 450-500 ,- brugt, og kan tit findes på DBA. 

Det var alt jeg ville skrive i mit lille Verner indlæg. kommenter gerne hvis du har en Verner favorit – kendt som ukendt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BIENVENUE